Appelazijn en honing Fantastisch duo!

Jij weet het al dat appelazijn vele eigenschappen alsook toepassingen heeft. Maar heb jij ooit gedacht, dat in combinatie met ander super ingrediënt kan deze werking verdubbeld of zelfs verdrievoudigd worden? Juist. Wij stellen een fantastisch duo voor - azijn en honing. Een paar die elke dag actief voor je organisme zorgt! Jij moet alleen een kans geven.

Het is niet overdreven om te zeggen, dat het appelazijn drinken alleen maar voordelen kan bijbrengen. Wij hebben al geschreven dat het op een uitstekende manier op het spijsverteringsstelsel werkt en de suikerhuishouding reguleert. Wat kan appelazijn samen met honing doen? Check!

Waarom in paar?

Appelazijn versnelt stofwisseling. Versterkt de detoxificatie van het organisme en ondersteunt het immuunsysteem. Het is rijk aan vitamine C, P, A en E en van B groep. Daarnaast biedt een volgevoel na maaltijd, beperkt eetlust voor zoetigheden en wat nog meer belangrijk - behoudt het base-zuur evenwicht in het organisme. Honing heeft dan een anti-ontvlambare en anti-bacteriële werking. Het kalmeert ontstekingen van spijsverteringsstelsel. Het verlaagt bloeddruk en werkt als antidepressivum. Het bevat vele micro-elementen: kalium, fosfor, chloor, ijzer, calcium, magnesium, molybdeen, kobalt en mangaan alsook vitamines A, B1, B2, B6, B12, C, folie- en pantotheenzuur, biotine. De combinatie van eigenschappen van appelazijn en honing is een echte vitaminebom, die helpt bloeddruk te stabiliseren, gewrichten versterkt, stofwisseling reguleert, organisme ontzuurt en het eruitzien van huid verbeterd.

Hoe appelazijn in combinatie met honing te gebruiken?

Het meest doeltreffend is en vers voorbereidde drank. Om die reden is het aangeraden om dagelijks ‘s morgens 1 theelepel met ongepasteuriseerde honing en 1 theelepel van appelazijn te voorbereiden. Meng goed beide ingrediënten en voeg aan glas warm water toe, nooit aan heet water! Het moet oplossen. Neem in acht om geen metalen schalen bij het voorbereiden van dit mengsel te gebruiken. Honing in contact met metaal of staal, net als met heet water, verliest haar waardevolle eigenschappen. Op zulke manier voorbereidde drank dring elke ochtend, het liefst ong. halve uur voor ontbijt en straks ga jij eerste effecten merken. Appelazijn en honing kunnen door iedereen toegepast worden (met uitzondering van zwangere vrouwen), maar voordat de kuur te beginnen, praat erover met je huisarts. Verzeker je zich, dat ze geen ongewenste bijwerkingen door medicijnen die jij dagelijks gebruik gaan veroorzaken.

Hoe maak jij een huisgemaakte appelazijn?

Het geheim van gelukte kuur zijn hoogwaardige ingrediënten. Honing kun jij natuurlijk bij de bijenteler kopen. Waarschijnlijk weet jij goed, wat te kiezen. En wat met azijn? In de winkel gaat jij enkele, verschillende, soorten van appelazijn vinden. Maar niet elke gaat geschikt zijn. Deze gefiltreerde, geklaarde hebben eigenlijk geen waardevolle ingrediënten. Het is beter om een huisgemaakte appelazijn te maken. Hoe? Het is makkelijk. Was, droog en snij in stukjes 1 kg appels (met schil en zaden!). Plaats ze in een grote pot en giet 1 l licht warm water erop. Voeg 5 theelepels suiker toe, roer zacht (zodat het opgelost is) en klaar. Sluit de pot met een doekje en dekselrubber. Plaats op een warm en donker plek. Aan het begin ontstaat appelcider. Maar als jij erin dagelijks gaat inkijken, zacht roeren en alweer laten staan na ong. 3-5 weken ga jij beste kwaliteit huisgemaakte appelazijn verkrijgen!

Nu weet jij het al, waarom appelazijn en honing zulk ideaal paar zijn. Ga jij zij naar je keuken uitnodigen?

Maak kennis met HEY!GUMMY