7 toepassingen van appelazijn waarvan jij geen zin had!

Appelazijn heeft vele progezonde eigenschappen. Het helpt bij afvallen, detoxicatie en regulatie van suiker in bloed. Zonder twijfel het heeft een brede toepassing en dient in elk Nederlands huis te zijn. Het kan worden gedronken, aan salades of vleesmarinades toevoegen. In dit artikel willen wij 7 toepassingen ervan laten zien, waarvan jij misschien nog geen idee had. Ben jij klaar?

1. Appelazijn voor gewrichten

Jij kunt ervan iets al hebben gehoord, de anti-ontvlammende eigenschappen van appelazijn zijn niet te onderschatten. Het is niet van belang of jij het gaat in pijndoende gewrichten inwrijven of opdrinken. Het effect gaat hetzelfde zijn. Het is duidelijk dat bij buiten gebruik gaat het sneller werken, maar wij kunnen ook niet vergeten dat de geur van azijn niet echt mooi is. Indien wil jij aan je gewrichten helpen, drink water met een eetlepel van appelazijn zelfs 3 keer per dag.

2. Appelazijn voor gewrichten

Keelpijn is geen leuke ervaring. Dus als jij een onaangenaam gevoel heeft, pak de appelazijn en honing. Jij kunt het in water oplossen en opdrinken. Maar het gaan beslist beter werken, als jij het met een eetlepel van dichte honing gaat mengen en zulke “pil” gaat opzuigen. Antibacteriële en antivirale eigenschappen van beide ingredienten gaan snel een gevoel van comfort terugbrengen.

3. Appelazijn voor spataders

Appelazijn verbeterd de bloedcirculatie en -doorstroom. Het werkt ook anti-ontvlammend. Op die manier het verkleint zwellingen. Het is dus aangeraden om het op plaatsen met spataders twee keer per dag inwrijven. Voer de massage met ronde bewegingen uit. Neem in acht, dat azijn altijd van de beste kwaliteit is. Het beste gaat zgn. levende azijn zijn, dus met sediment. Maak het zelf thuis. Het is heel makkelijk.

4. Appelazijn voor pijn en spierherstel

Na een uitputtende training, wanneer spieren pijn doen of verzuurd zijn, neem een bad met appelazijn. Een glas van appelazijn per bad vol water dient voldoende te zijn. Als jij misschien sneller je spieren wil herstellen, drink water met appelazijn na training. Jij kunt ook een mengsel in een flesje meenemen om deze direct na training op te drinken.

5. Appelazijn voor brandwonden

Een bad in water met appelazijn gaat niet alleen in het geval van vermoeide spieren verlossend zijn. Het gaat eveneens brandwonden helpen kalmeren, bv. na zonnebaden. Rijk aan vitamines azijn gaat verlichting aan huid brengen. Het gaat natuurlijke pH terugbrengen en wat nog belangrijk - gaat kalmerend voor huid werken. Neem in acht, dat appelazijn bij te hoge concentratie kan gewoon prikkelen. Dus giet niet te veel met de hoop, dat een grotere dosis sneller de aandoeningen gaat kalmeren.

6. Appelazijn voor slechte adem

Had jij tot nu toe geen manier voor een slechte adem, pak dan de appelazijn. Drink het op een lege maag op om een antibacteriële werking te verkrijgen. Het gaat eveneens het zuur-base evenwicht terugbrengen. Juist het verzuurde organisme vertaalt zich zeer vaak in de vorm van slechte adem. Om het effect te versterken kun jij gesneden peterselie toevoegen.

Appelazijn voor blauwe plekken

Niets gaat meer voor een blauwe plek helpen als een kompres van warm water en appelazijn. Maak het water warm, voeg azijn en grof zeezout toe. Maak een doekje nat met dit mengsel en leg het op de huid. Zelfs enkele keren per dag. Blauwe plekken gaan zeer snel wegzijn.

En hoe is het? Vind jij de ongewone toepassingen van appelazijn leuk?

Maak kennis met HEY!GUMMY